Happysad “Pierwsza Prosta Tour" w Klub Studio - 12.10.2024 - Kraków Saturday, 12 October 2024 | Klub Studio, Kraków

start date: 19:00 / opening hour: 6 p.m.
Automatic selection of places
We can choose for you the best places
Zakup z widoku sali

MIEJSCE STOJĄCE - I PULA TicketClub.pl - Bilety - Informacje
miejsce stojące na płycie, Dostępne do: 12 October 2024 23:00
100.00 PLN
Choose the number of tickets:
miejsce stojące na płycie, Dostępne do: 12 October 2024 23:00


MIEJSCE STOJĄCE - W DNIU KONCERTU TicketClub.pl - Bilety - Informacje
miejsce stojące na płycie, Dostępne od: 12 October 2024 00:00
Obecnie niedostępne
 
 
 


BALKON / MIEJSCE SIEDZĄCE - PRZEDSPRZEDAŻ TicketClub.pl - Bilety - Informacje
miejsce siedzące numerowane na balkonie, Dostępne do: 11 October 2024 23:59
130.00 PLN
Choose the number of tickets:
miejsce siedzące numerowane na balkonie, Dostępne do: 11 October 2024 23:59


BALKON / MIEJSCE SIEDZĄCE - W DNIU KONCERTU TicketClub.pl - Bilety - Informacje
miejsce siedzące numerowane na balkonie, Dostępne od: 12 October 2024 00:00
Obecnie niedostępne
 
 
 

Loading map…


Happysad “Pierwsza Prosta Tour" Saturday, 12 October 2024 / Klub Studio, Kraków - Event description:

MIEJSCE STOJĄCE - I PULA - 104,50 zł*
BALKON / MIEJSCE SIEDZĄCE - PRZEDSPRZEDAŻ - 135,85
zł*

*Prezentowana cena biletu zawiera opłatę serwisową.


Happysad – Pierwsza prosta Tour 2024

Dziewiąta płyta zespołu i kolejna trasa Happysad z przystankiem w Klubie Studio!

Na koncercie usłyszycie zarówno nowe utwory zespołu, starsze klasyki, jak i te, które zespół postanowił grać tylko na koncertach klubowych.

Zespół przygotował także zaskakującego gościa, bo roli rozgrzewacza na trasie podjął się tej jesieni Maciej Ramisz, na co dzień członek grupy Happysad. On także promował będzie swoją najświeższą twórczość. Jego pierwsza solowa płyta ukazała się 14 maja tego roku i zatytułowana jest Lepiej późno niż w ogóle.

Happysad

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej i od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów. Grupa ma na koncie ponad 1300 koncertów w całym kraju, pięć platynowych płyt, trzy złote płyty oraz rekordy frekwencji w kilkunastu znanych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 roku ukazał się debiutancki album formacji zatytułowany „Wszystko jedno”, a rok później krążek „Podróże z i pod prąd”. 1 września 2007 - podczas III edycji organizowanego przez Happysad festiwalu SKARfest - miała miejsce premiera trzeciego wydawnictwa zespołu pod tytułem „Nieprzygoda”. Album znalazł się na pierwszym miejscu zestawienia OLiS.

Rok 2008 przyniósł fanom kapeli koncertowe wydawnictwo „Na żywo w STUDIO”, które w ciągu sześciu miesięcy zyskało status platynowej płyty. W październiku 2011 roku światło dziennie ujrzał album „Zadyszka” będący podsumowaniem 10 lat działalności grupy.

Kolejne krążki zespołu wchodziły na szczyt rankingu OLiS i szybko pokrywały się złotem, a wydawnictwa „Mów mi dobrze” z 2009 roku oraz „Ciepło/zimno” z 2012 roku zyskały status platynowych płyt.

W 2013 roku ukazał się koncertowy album dokumentujący występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W 2014 roku Happysad powrócił z albumem „Jakby nie było jutra”, który z miejsca zadebiutował na pierwszym miejscu OLiS oraz spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Kolejny krążek zespołu - „Ciało obce” - został wydany w lutym 2017 roku. Wydawnictwu towarzyszyło 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie.

W 2019 roku grupa wypuściła album „Rekordowo Letnie Lato”, przy którego powstaniu muzycy współpracowali z pięcioma producentami. W roku 2020 w ręce fanów trafiło kolejne wydawnictwo koncertowe - będące rejestracją koncertu na Pol’and’Rock Festival 2019.

W 2021 roku zespół obchodził 20-lecie istnienia, które świętował okolicznościową płytą „Odrzutowce i Kowery” oraz książką biograficzną „Zanim pójdę. Długa droga zespołu Happysad” autorstwa Żanety Gotowalskiej. W marcu 2023 roku muzycy ruszyli w wyjątkową, intymną i „siedzianą” trasę „Happysad Inaczej”. 24 listopada 2023 - z okazji Record Store Day Black Friday - premierę miała płyta winylowa zawierająca część prezentowanych podczas niej utworów. Wydawnictwo ukazało się w ekskluzywnym i limitowanym nakładzie.

W 2024 roku zespół zdecydował się samodzielnie nagrać i wydać kolejny album. Producentem krążka został Maciej Wasio, a nagrania zostały dokonanie w starym domu na Podlasiu w Ossolinie oraz w sali prób grupy w Halinowie. Premiera albumu „Pierwsza prosta” przewidziana jest na 6 września 2024 roku.

Skład zespołu:

Kuba Kawalec - wokal, gitara

Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara

Artur Telka – bas

Jarek Dubiński – Dubin – perkusja

Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal

Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe, wokal

Dyskografia:

„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records) (platyna)

„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records) (złoto)

„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)

„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records) (platyna)

„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production) (platyna)

„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)

„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production) (platyna)

„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)

„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production) (platyna)

„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. 2CD/DVD (Złoty Melon)

„Jakby nie było jutra” - 2014 r. (Mystic Production) (złoto)

„Ciało obce” - 2017 r. (Mystic Production) (złoto)

„Rekordowo Letnie Lato” – 2019 r. (Mystic Production)

„Pol’and’Rock 2019” – 2020 r. (Złoty Melon/Mystic Production)

„Odrzutowce i Kowery” - 2021 r. (Mystic Production)

„Happysad Inaczej” – 2023 r. LP (Winylowa.pl/Mokre Buty)

„Pierwsza prosta” – 2024 (MOKRE BUTY)

Artist: Happysad
Bilety na Happysad

Wyszukiwane hasła

  • Happysad Kraków
  • Bilety Happysad
  • Happysad Kraków
  • Happysad Kraków bilety
  • Happysad bilety Kraków 12.10.2024
  • Bilety Happysad Klub Studio
  • Koncert w Klub Studio Happysad
  • Koncert Happysad bilety
  • Happysad Klub Studio bilety
Add to calendar Show on map
Add to Ticket Alert
More
Buy a collector’s ticket:
Bilety kolekcjonerskie - Happysad “Pierwsza Prosta Tour"
How to buy a tickets?
  1. Choose the number of tickets automatically or from the map view.
  2. Choose ticket type (electronic, collector's, standard).
  3. You have to finalize your order within 10 minutes after adding tickets to the shopping basket.
  4. If you want to finish shopping and go to the checkout, click „Finalize the order”.
  5. Follow steps in the shopping basket to finalize a purchase.
  6. On the e-mail address you provided you will receive information about order status.
Bilety kolekcjonerskie - Happysad “Pierwsza Prosta Tour"
Your shopping basket is empty
Other concerts in Klub Studio
Kult - Trasa Pomarańczowa 2024 - zdjęcie główne wydarzenia

The fan bought a ticket for
Kult - Trasa Pomarańczowa 2024
6 minutes ago