Magdalena Tul - bilety

Magdalena Tul

Polska piosenkarka, autorka tekstów i kompozytorka. Przez pewien czas występowała pod pseudonimem Lady Tullo. Wokalistka urodziła się w 29 kwietnia 1980 w Gdańsku. Szerokiej publiczności najbardziej znana jest z występów w programie „Jaka to Melodia?”, w którym interpretowała największe światowe przeboje.

Chcesz zobaczyć wokalistkę na żywo? Kup bilety na Magdalena Tul!

Magdalena Tul od wczesnych dziecięcych lat interesowała się muzyką, występowała w wielu zespołach muzycznych oraz w teatrze. W 2000 roku rozpoczęła współpracę ze „Studiem Buffo” Janusza Józefowicza, brała udział w musicalu Metro oraz innych, licznych przedstawieniach, gdzie występowała jako wokalistka i aktorka. Zakończyła współpracę z Józefowiczem, gdy oceniła, że w jego zespole nie ma dla niej możliwości rozwoju.

Wokalistka w 2003 roku stała się jedną z postaci występujących w popularnym i często emitowanym programie Telewizji Polskiej „Jaka to Melodia?”. Do współpracy została zaproszona przez Roberta Janowskiego. Magdalena Tul od roku 2003 występuje także na deskach Teatru Muzycznego „Roma”. Podczas takich musicali jak np. „Akademia Pana Kleksa”, „Grease”, czy „Koty”, śpiewa wybrane partie wokalne .14 lutego 2011 Magdalena Tul wygrała polską selekcję do konkursu Eurowizji. Reprezentowała Polskę w Düsseldorfie, ale nie dostała się do finału.

Magdalena Tul- dyskografia

  • V.O.H. — The Victory of Heart , sierpień 2007, Loud Tally RCDS
  • Brave , czerwiec 2014, Polskie Nagrania Muza

Wybrane Single:

  • „Full of Life”, 2004
  • „Idź swoją drogą”, 2005
  • „Tryin”, 2007
  • „Jestem”, 2010
  • „First Class Ticket to Heaven”, 2011
  • „Present”, 2011
  • „Jak zapomnieć”, 2012
  • „Closer”, 2017
  • „Va Banque”, 2018

Wokalistka w 2013 roku pojawiła się w drugiej edycji programu TVP2 The Voice of Poland. Na przesłuchania w ciemno wybrała piosenkę Beyonce „Crazy in Love” i dołączyła do drużyny „Tomsona” i „Barona” z zespołu Afromental. Magdalena Tul, w 2018 roku, po 15 latach, zakończyła współpracę z programem „Jaka to Melodia”.

Bilety na Magdalena Tul

Artystka dała się poznać szerszej publiczności jako znakomita wokalistka w telewizyjnym show “Jaka to melodia?”. Współpraca z Januszem Józefowiczem zaowocowała udziałem m.in. w kultowym “Metrze”, a dołączenie do Teatru Muzycznego “Roma” przyniosło jej angaż w musicalach “Grease” i “Koty”. Wokalistka, wyróżniająca się mocnym, wysokim głosem, reprezentowała Polskę podczas Eurowizji w 2011 roku. Koncert Magdaleny Tul to okazja do poznania jej ogromnych możliwości wokalnych i aktorskich aranżacji.

Wybory Najmilszej Studentki oraz Najmilszego Studenta Krakowa + Koncert Golec uOrkiestra - zdjęcie główne wydarzenia

Fan kupił bilet na
Wybory Najmilszej Studentki oraz Najmilszego Studenta Krakowa + Koncert Golec uOrkiestra
10 minut temu