Blue October - bilety

Blue October

Amerykańska grupa rockowa, pochodząca z Houston, powstała w 1995 roku. Wpadające w ucho, melodyjne utwory oraz interesujący wokal lidera to cechy charakterystyczne formacji Blue October. W jej skład wchodzą: Justin Furstenfeld (wokal), Ryan Delahoussaye (skrzypce, mandolina, instrumenty klawiszowe, altówka, wokal), Matt Noveskey (bas), Jeremy Furstenfeld (perkusja) oraz C.B. Hudson (gitara).

Chcesz zobaczyć, jak artyści występują na żywo? Kup bilety na Blue October!

Zespół został zauważony przez Michaela Randa podczas koncertu na River Cafe Atchafalaya. Znany menadżer intensywnie zajął się szeroką promocją zespołu, który z czasem bardzo się rozwinął. Blue October pierwszy raz zaprezentował się w telewizji 14 kwietnia 2006 roku, gdzie zagrał „Hate Me", pierwszy singiel z albumu „Foiled”. Utwór ten notuje obecnie wiele milionów odsłon na kanale You Tube i należy do jednych z najpopularniejszych kompozycji Blue October.

Blue October — Dyskografia

  • 1998 The Answers
  • 2000 Consent to Treatment
  • 2003 History for Sale
  • 2004 Argue with a Tree...
  • 2006 Foiled
  • 2007 Foiled for the Last Time
  • 2009 Approaching Normal
  • 2011 Any Man In America
  • 2013 Sway
  • 2018 I Hope You're Happy

Blue October — sukcesy

Dwudziestego drugiego lutego 2007 roku płyta „Foiled „okryła się platyną. Wydawnictwo sprzedało się w USA w nakładzie 1,4 miliona egzemplarzy. Popularne single „Hate Me" oraz „Into the Ocean" także stały się platynowe. Wielką fanką zespołu jest popularna na całym świecie pisarka, autorka książek serii „Zmierzch”. Lider zespołu wziął udział w projekcie 4-City Tour, razem z Stephenie Meyer. Podczas tej trasy, Justin Furstenfeld zaprezentował dwa nowe utwory, „Blue Skies" i „Never My”.

Zespół Blue October zmienia się i ewoluuje. Pierwsze albumy były energetyczne, rockowe i wyraziste, najnowsze propozycje zespołu mają w sobie sporą dawkę melancholii. Członkowie formacji o albumie „I Hope You’re Happy” mówią, że jest „emocjonalny”.

Bilety na Blue October to wielka gratka dla fanów. Zdobądź je!

Amerykańscy rockmani słyną z chwytliwych kawałków i wyjątkowego wokalu. W trakcieswojej 20-letniej kariery zdążyli wydać 10 albumów. Najpopularniejszy z nich, zatytułowany “Foiled”, szybko pokrył się platyną, nabił miliony odtworzeń na YouTubie, a tym samym – otworzył drzwi do światowej kariery. Energetyczny rock, jaki dało się słyszeć na pierwszych albumach, przeszedł w łagodne, nieco melancholijne brzmienie. Koncert Blue October to dobra okazja na posłuchanie nowych, emocjonalnych utworów.

Kazimiernikejszyn 2019, VI edycja - zdjęcie główne wydarzenia

Fan kupił bilet na
Kazimiernikejszyn 2019, VI edycja
21 minut temu