Happysad w Wytwórnia - 16.10.2022 - Łódź Niedziela, 16 października 2022 | Wytwórnia, Łódź

godzina rozpoczęcia: 19:00 / godzina otwarcia bramek: 18:00
MIEJSCE STOJĄCE - PRZEDSPRZEDAŻ - Z KARTĄ ZNIŻKOWĄ TicketClub.pl - Bilety - Informacje
miejsce stojące, Dostępne do: 15 października 2022 23:59
80.00 PLN
Wybierz liczbę biletów:
miejsce stojące, Dostępne do: 15 października 2022 23:59


MIEJSCE STOJĄCE - PRZEDSPRZEDAŻ TicketClub.pl - Bilety - Informacje
miejsce stojące, Dostępne do: 15 października 2022 23:59
90.00 PLN
Wybierz liczbę biletów:
miejsce stojące, Dostępne do: 15 października 2022 23:59


MIEJSCE STOJĄCE - W DNIU KONCERTU - Z KARTĄ ZNIŻKOWĄ TicketClub.pl - Bilety - Informacje
miejsce stojące, Dostępne od: 16 października 2022 00:00
Obecnie niedostępne
 
 
 


MIEJSCE STOJĄCE - W DNIU KONCERTU TicketClub.pl - Bilety - Informacje
miejsce stojące, Dostępne od: 16 października 2022 00:00
Obecnie niedostępne
 
 
 

Happysad Niedziela, 16 października 2022 / Wytwórnia, Łódź - Opis wydarzenia:

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 1300 koncertów w całym kraju, 5 platynowych i 3 złote płyty oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 r. ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”, a rok później „Podróże i pod prąd”. 1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez Happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Dziś „Wszystko jedno” i „Nieprzygoda” są platynowymi płytami.

Koncertowe wydawnictwo DVD Happysad „Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a pół roku później zostało platynową płytą.

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLIS i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. płyta „Mów mi dobrze” oraz pochodząca z 2012 r. „Ciepło/zimno” zyskały status platynowej płyty.

W 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W 2014 roku nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Kolejna płyta zespołu „Ciało obce” pochodzi z lutego 2017 r, a albumowi towarzyszy 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie, które w ciągu roku od premiery zgromadziły ponad 10 milionów wyświetleń, a album ma status złotej płyty.

Ósma płyta Happysad nosi tytuł „Rekordowo Letnie Lato”, ukazała się 29 listopada 2019 r, a przy jej powstaniu zespół współpracował z pięcioma producentami (Leszek Kamiński, Jacek Miłaszewski, Paweł Cieślak, Marcin Bors, Bogdan Kondracki).

Rok 2020 przyniósł kolejne wydawnictwo koncertowe (2CD/DVD) będące rejestracją koncertu na Pol’and’Rock Festival 2019.

W 2021 roku zespół obchodził dwudziestolecie istnienia, które świętował okolicznościową płytą „Odrzutowce i Kowery” oraz książką biograficzną „Zanim pójdę. Długa droga zespołu Happysad” autorstwa Żanety Gotowalskiej.

Skład zespołu:
Kuba Kawalec – wokal, gitara
Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara
Artur Telka – bas
Jarek Dubiński – Dubin – perkusja
Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe, wokal

Dyskografia:
„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records) (platyna)
„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records) (złoto)
„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)
„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records) (platyna)
„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production) (platyna)
„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)
„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production) (platyna)
„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)
„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production) (platyna)
„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. 2CD/DVD (Złoty Melon)
„Jakby nie było jutra” – 2014 r. (Mystic Production) (złoto)
„Ciało obce” – 2017 r. (Mystic Production) (złoto)
„Rekordowo Letnie Lato” – 2019 r. (Mystic Production)
„Pol’and’Rock 2019” – 2020 r. (Złoty Melon/Mystic Production)
„Odrzutowce i Kowery” – 2021 r. (Mystic Production)

Wystąpi: Happysad
Bilety na Happysad

Wyszukiwane hasła

  • Happysad Łódź
  • Bilety Happysad
  • Happysad Łódź
  • Happysad Łódź bilety
  • Happysad bilety Łódź 16.10.2022
  • Bilety Happysad Wytwórnia
  • Koncert w Wytwórnia Happysad
  • Koncert Happysad bilety
  • Happysad Wytwórnia bilety
Zobacz więcej
Twój koszyk jest pusty
Twój koszyk jest pusty
T.Love - zdjęcie główne wydarzenia

Fan kupił bilet na
T.Love
16 sekund temu