facebook-pixel
Happysad
Sobota, 24 lutego 2018 / Palladium, Warszawa
godzina rozpoczęcia: 19:00 | godzina otwarcia bramek: 18:00

Opis wydarzenia

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 1000 koncertów w całym kraju, 3 platynowe i 4 złote płyty oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty, podobnie jak kolejna płyta „Podróże z i pod prąd”

W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty – Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.

1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce i szybko została złotą płytą.

Koncertowe wydawnictwo DVD happysad „Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLISu i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. płyta „Mów mi dobrze” oraz pochodząca z 2012 r. „Ciepło/zimno” zyskały status platynowej płyty.

4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Najnowsza płyta zespołu „Ciało obce” ukazała się 10 lutego 2017 r, a albumowi towarzyszy 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie.

Skład zespołu:

Kuba Kawalec – wokal, gitara

Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal

Artur Telka – bas

Jarek Dubiński – Dubin – perkusja

Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal

Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe

Dyskografia:

„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)(złoto)

„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)(złoto)

„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)

„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)(złoto)

„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)(platyna)

„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)

„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)(platyna)

„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)

„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)(platyna)

„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. 2CD/DVD(Złoty Melon)

„Jakby nie było jutra” – 2014 r. (Mystic Production)(złoto)

Wystąpi: Happysad
Zobacz więcej
Potrzebujesz pomocy ?
Skontaktuj się z nami!
kontakt@ticketclub.pl
Twój koszyk jest pusty

Inne wydarzenia z : Palladium

09.03.2018 | Bilety od 70 PLN
The Dumplings Orkiestra
Palladium, Warszawa
03.03.2018 | Bilety od 50 PLN
Strachy Na Lachy
Palladium, Warszawa
Lista wszystkich wydarzeń i miejsc Zobacz!